Disse små bær- og chokoladebites er en skøn kombination af sprøde hasselnødder, søde bær og mørk chokolade. De er lette at lave, perfekte til at have på køl

Ingredienser (ca. 12-15 bites):

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mandler (grofthakket eller blendet til groft mel)
  • 1 dl hasselnødder (grofthakket)
  • 1 dl friske eller frysetørrede bær (fx blåbær eller hindbær)
  • 2 spsk honning eller ahornsirup
  • 2 spsk kokosolie (smeltet)
  • 4 måleske kollagenpulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 100 g mørk chokolade (min. 70%)

Sådan gør du:

  1. Forbered basen ved at blende eller hakke mandler og hasselnødder groft.
  2. Bland dem med havregryn, kollagenpulver, vaniljepulver og salt i en skål.
  3. Smelt kokosolie og honning og hæld det over de tørre ingredienser og rør det hele godt sammen.
  4. Vend forsigtigt bærrene i, så de ikke bliver helt mast.
  5. Tag små mængder af dejen og rul dem til små aflange eller runde stykker. Læg dem på en bageplade eller et skærebræt med bagepapir.
    Sæt dem på køl i ca. 30-60 min., så de bliver faste.
  6. Smelt chokoladen over vandbad og dyp hver bar i den smeltede chokolade og læg dem tilbage på bagepapiret.
  7. Sæt dem på køl, indtil chokoladen er størknet.
  8. Opbevar barerne i en lufttæt beholder i køleskabet – de holder sig friske i 3-5 dage!